We hebben allemaal wel eens het gas diep ingetrapt op de Duitse Autobahn maar weinigen van ons hebben zo hard gereden als deze Koenigsegg Agera R op de snelweg bij onze oosterburen.

Bekijk eerst het filmpje:  

Agera R

Mits voorzien van de juiste brandstof (hoog Octaangehalte) produceert de 5,0-liter twinturbo V8 van de Agera R 1140 pk en 1200 Nm aan trekkracht, voldoende om de 1435 kilogram zware wagen in 2,8 seconden op de 100 km/u te krijgen met een top – zoals te zien is – van boven de 330 km/u.

330 km u met een Koenigsegg op de Duitse Autobahn 2

Over veiligheid zullen we het maar niet hebben, maar het is indrukwekkend gezicht om aan boord van de Koenigsegg Agera R meer dan 330 km/u te rijden op de Duitse Autobahn.

 

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met 2 en 4 wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Sinds 2013 is hij onderdeel geworden van Driving-Dutchman. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto’s als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo Mito en op een Ducati Multistrada.

1 reactie

Laat een reactie na: