Van nul naar honderd in 2,6 seconden, 355 kilometer per uur, 1.088 pk en 1.600 Nm trekkracht. De snelste elektrische supercar is geen Amerikaanse Tesla of Duitse Porsche Mission E, maar een Concept_One uit Kroatië. Dat claimt althans producent Rimac Automobili.

Rimac Concept_One interieurDe kans dat je ooit een Concept_One op de weg tegen zult komen is klein. Rimac Automobili heeft namelijk aangegeven er maar acht te gaan produceren, allemaal met de hand. Elektrisch of niet, fraai is de Concept_One zeker. En wie weet, als er veel vraag naar is kunnen we misschien toch een beetje hopen op meer productie. Voor nu moeten we het hebben van de foto’s. 

Rimac Concept_One dasboard

Rimac Concept_One zij

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: