Blij dat je je bij Uber eens in een ander merk kunt laten vervoeren dan wanneer je een reguliere taxi neemt? En dat gezellige babbeltje met de chauffeur? Geniet er nog maar even van. Binnenkort zit je bij Uber in een zelfrijdende Mercedes-Benz.

Mercedes is vrij helder over de intenties: “Als uitvinder van de automobiel, willen wij óók vooroplopen bij het autonoom rijden – een van de meest fascinerende aspecten bij het opnieuw uitvinden van de mobiliteit”.

Uber ziet op zijn beurt ook heil in de technologie van zelfrijdende auto’s uit milieu- en veiligheidsoverwegingen. Niet genoemd, maar ook een voordeel is dat die zelfrijdende taxi de kortste route nemen en je niet probeert te flessen – waarmee hét verdienmodel van de gemiddelde Amsterdamse taxichauffeur op losse schroeven komt te staan. Zo bekeken, en in het achterhoofd houdend dat je in je autonome Uber ook nog eens zelf de controle hebt over de knop van de autoradio, kan de samenwerking van beide giganten misschien tot mooie dingen leiden.

Deel.

Over de schrijver

Koen Zweers

Koen Zweers is global IT business process manager bij Jacobs Douwe Egberts (iets met koffie) en getrouwd met een Amerikaanse die hem klassieke muscle cars heeft leren waarderen. Daarnaast is hij een niet onverdienstelijke thuisbarista. Koen heeft een voorliefde voor (bijna) alles wat Italiaans is. Behalve voor goede koffie geldt dat ook voor de keuken en perfect gesneden maatshirts/-pakken. En niet in de laatste plaats voor Italiaanse carrosseriebouwers en autodesign. Rijdt momenteel Zweeds, en daarvoor Duits, uit frustratie over het alsmaar uitblijven van een waardig alternatief uit Arese. En hoopt privé nog altijd op dat ene en unieke (lees: betaalbare) exemplaar van de Maserati Granturismo te stuiten.

Laat een reactie na: