Afstand houden is altijd belangrijk op de weg, maar met de winterse omstandigheden en sneeuw die nu heersen is dat extra nodig. 

100 voertuigen op elkaar

Op de onderstaande amateurvideo is te zien wat er gebeurt als het verkeer ineens stil komt te staan en het achterop komende verkeer dit niet of te laat doorheeft. Bij dit gigantische ongeluk op een snelweg in Canada waren bijna 100 voertuigen betrokken.

Goed te zien is hoe het verkeer in eerste instantie allemaal mooi op tijd stopt, maar naarmate de file groeit lijkt het verkeer verder achterop dit niet op tijd door te hebben. Meerdere auto’s komen te hard aan en stoppen dus niet tijd. Het gaat helemaal mis als een vrachtwagen schaart.

Hou dus altijd meer dan voldoende afstand in de sneeuw en let enorm goed op!!!

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met 2 en 4 wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo Mito en op een Ducati Multistrada.

Laat een reactie na: