Isetta is het bekende Italiaanse ‘bubblecar’-wagentje met één enkele deur aan de voorkant. In 1955 kocht BMW een productielicentie en produceerde tot 1962 ongeveer 160 duizend BMW Isetta’s. Nu is het wagentje terug onder de naam Microlino.

Wim Ouboter ontwikkelde de elektrische Microlino in 2015 met studenten van de Zurich University of Applied Sciences en ontwerpbureau Designwerk. De Microlino detecteert voetgangers en stopt voor ze, heeft een actieradius van 100 kilometer (genoeg om boodschappen te kunnen doen) en een topsnelheid van 100 kilometer per uur.     

De Microlino weegt rond de 450 kilo en zal volgens website threehuggers tussen de 9.000 en 13.500 dollar kosten. Volgens Microlino is het wagentje 95 procent geschikt voor wat de meeste mensen met hun huidige auto doen.

Foto’s: Microlino

 

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: