Cyclone-van-Steve-McQueen-verkocht-voor-775-duizend-dollarEen Cyclone racemotor uit 1915 die van filmster Steve McQueen is geweest, is bij veilinghuis Mecum Auction’s Las Vegas voor 775 duizend dollar verkocht. Je leest het goed, zevenhonderdvijfenzeventigduizend dollar!

De Cyclone lijkt in vergelijking met moderne racemotoren meer op een fiets met hulpmotor, maar was in die tijd in technisch opzicht een van de meest geavanceerde motorfietsen. De in Minnesota geproduceerde machine was voorzien van een 1.000 cc  V-twin motorblok met bovenliggende nokkenassen.

Easy Rider Harley Peter Fonda nog duurder

De Cyclone was ook de snelste motorfiets, in 1914 haalde het merk een topsnelheid van bijna 180 kilometer per uur. En dat was best rap voor die tijd. Volgens de overlevering was Cyclone echter niet een heel betrouwbaar merk. Als gevolg daarvan ging het bedrijf twee jaar later failliet. De Cyclone van McQueen, een van de in totaal zes geproduceerde motoren, werd eveneens tijdens een veiling gekocht en in 1984 volledig gerestaureerd.

Een zelfde soort Cyclone die geen connectie met McQueen had, wisselde in 2008 voor 551 duizend dollar van eigenaar. De Cyclone van McQueen werd niet voor een recordprijs verkocht. De Harley-Davidson waar Peter Fonda in de film Easy Rider op reed werd vorig jaar verkocht voor 1,35 miljoen dollar.

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: