In haar profielen staan steekwoorden als sales, marketing, troubleshooter, social media en optimist. Als je haar spreekt kan je daar enthousiast, gepassioneerd en welbespraakt en netwerker aan toevoegen. Rondom de Grote Markt in Haarlem groeten mensen Dana Reek en loopt ze af en toe even weg om iemand gedag te zeggen. Dana is een bekende Haarlemse, ze is er opgegroeid en doet er haar interim projecten.

dana-reekWe ontmoeten elkaar bij Toujours Urban Frenchy Bistro aan de Oude Groenmarkt in Haarlem centrum. “Dit is een van de leukste restaurants van Haarlem. Ik word hier behandeld zoals ik graag behandeld wil worden: informeel, correct en gastgericht.” Maar er is nog een reden om juist op deze locatie af te spreken. “Ik help de naamsbekendheid van Toujours in Haarlem en omstreken te vergroten. Dit is een van de projecten waar ik momenteel bij betrokken ben.”

Ondernemersbloed

Dana werd in 1971 geboren in Uithoorn. Toen ze één jaar was verhuisden haar ouders naar Haarlem. “Mijn vader nam er een slagerij over in de Barrevoetestraat, vlakbij de Botermarkt om de hoek bij  V&D. Op mijn tiende verhuisden we naar Bloemendaal. Ik deed HAVO aan het Kennemer Lyceum volgde daarna de Johan Enschede MEAO. Ik softbalde jarenlang in Bloemendaal en was vaak met paarden bezig. Sinds een paar jaar woon ik in Spaarndam.”

dana-reekOndernemen zit Dana in het bloed. “Ik ben een dame die telkens nieuwe projecten doet. Ik hou vooral van commerciële uitdagingen en start-ups, studeerde na de HAVO niet verder maar leerde hands-on veel bij in de praktijk. Daarnaast werkte ik telkens bij andere bedrijven in verschillende branches.”

Sinds 2000 is Dana zich als zelfstandige gaan verhuren. “Ik begon als interim management assistente en was betrokken bij diverse HRM-, marketing- en salesprojecten. Op een gegeven moment rolde ik ook de automotive in. Voor PON heb ik de marketingondersteuning voor de introductie van de Volkswagen Touareg  en Phaeton meegemaakt. Door mijn werk voor Volkswagen ging ik anders naar auto’s kijken en juist de verschillen bewuster opmerken.”

Villa Westend in Velserbroek opgebouwd

Op haar 32ste kwam Dana met haar toenmalige partner op het idee een eigen horecaonderneming te starten. “Er was alleen een idee. Ik maakte een businessplan, sprak met alle instanties over de mogelijkheden en vergunningen en zo ontstond in Velserbroek Villa Westend. Een groot, modern restaurant aan het water. Inmiddels heeft Dana haar aandeel in Villa Westend van de hand gedaan en is ze haar eigen weg gegaan. “Ik was die tijd alleen maar aan het werk. Afscheid nemen van Villa Westend was één van de zwaarste dingen die ik heb gedaan, ik deed het vooral voor mijn zoon”

dana-reekAmbitieus is Dana nog steeds. “Ik ben optimistisch en dynamisch en mag en kan allemaal leuke dingen doen. Ik wordt blij van kleine dingen, het leven lacht me toe. Door mijn arbeidsverleden heb ik veel projecten in verschillende branches gedaan. Mijn kennis en kunde is zo divers, dat ik alles wat ik in het verleden gedaan heb weer kan gebruiken voor nieuwe projecten.”      

Als geld geen rol speelt, zou Dana graag een BMW X5 of Volvo XC90 rijden. “Maar een Audi A3 cabrio kan ik ook blij van worden. Een auto moet passen bij mijn actuele situatie. Ik rij nu niet veel kilometers en vaak in de stad. Ik ben ruim drie jaar zeer content met mijn Volkswagen Up, die brengt me overal, is zuinig en ik kan hem overal kwijt.”     

Dana kan auto’s heel erg waarderen. “Ik moet me er comfortabel in voelen. Ik heb een tijd in een Ssang-Yong Rexton met grijs kenteken gereden omdat ik toen dagelijks veel voorraden moest vervoeren. Daarvoor reed ik kort in een Landrover Freelander, die paste toen goed bij ons budget, maar stond vaak in de garage omdat er buitensporig veel technische storingen in zaten. Met de komst van mijn zoon heb ik een aantal jaren zeer prettig in een Chevrolet Captiva gereden.” 

Luxe handgemaakte scheermeshandvatten

“Projecten hebben een kop en een staart”, gaat Dana onverstoord verder. “Iets opstarten, er een periode aan werken, afleveren en dan weer iets compleet nieuws gaan doen; daar zit mijn kracht.” Recent is Dana aan twee uitdagingen begonnen waar ze heel veel potentie in ziet.

dana-reek_1“Mijn belangrijkste ambitie is om van mijn nieuwste project weer iets groots te maken. Het gaat om het nieuwe Nederlandse merk Gladderr, luxe handgemaakte scheermeshandvatten en cosmetica voor dames die echt iets speciaals willen: een sieraad voor in de badkamer. Ook heel leuk voor de heren om aan haar als cadeau te geven. Ik ben er erg enthousiast over en krijg er ontzettend veel energie van! We zijn momenteel druk met de sales en marketing opstarten en ik geloof sterk in de wereldwijde potentie van dit unieke nieuwe product.”   

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: