Natuurlijk kijken we allemaal het liefst naar mooie auto’s, maar soms is het ook leuk om te kijken naar de andere kant. Daarom hier de 5 lelijkste auto’s ooit.

5. Pontiac Aztek

De Pontiac Aztek is de eerste in deze lijst en meteen een goed lelijke. Deze mid-size Cross-over werd van 2001 tot 2005 geproduceerd. In deze 4 jaar werden er in totaal minder dan 5000 exemplaren verkocht. En als je er naar kijkt, snap je dat meteen, met de rare voorkant en zeer mislukte achterpartij.
De 5 lelijkste auto's ooit 14. Aston Martin Lagonda

Normaal gesproken is Aston Martin zeker niet het merk waar je een lelijke auto van verwacht, maar in het verleden hebben ook zij wel eens een foutje gemaakt. Neem nou de Lagonda, een vierdeurs saloon gemaakt tussen 1974 en 1990. In al deze jaren werden er in totaal 645 geproduceerd, wat nog een wonder is. Want niet alleen is de auto echt aan alle kanten te groot en uit proportie, hij was ook nog eens schrikbarend duur.
De 5 lelijkste auto's ooit 2

 3. Ssangyong Rodius

Hoewel Ssangyong nu zeker geen lelijke auto’s maakt, zoals de Tivoli, stonden ze in het verleden bekend om hun twijfelachtige ontwerpen. Hiervan is de eerste generatie Rodius een goed voorbeeld. Van voren gaat het nog wel maar naar achteren toe lijkt het vooral alsof de ontwerpers ineens dachten “Laten we er nog maar een stuk aan toevoegen”. Hoewel deze minivan een hoop ruimte bood, was het lastig mensen te vinden die mee wilden rijden. 
De 5 lelijkste auto's ooit 3

2. Fiat Multipla

De eerste serie Multipla is zeker de auto die door velen gezien wordt als het voorbeeld van een lelijke wagen. De vreemde bobbels onder de vooruit, voorzien van lampen om nog eens extra aandacht op dit design element te plaatsen, zijn niet gemakkelijk voor het oog. De wagen werd geproduceerd van 1998 tot 2010, waarin er behoorlijk wat exemplaren verkocht zijn. Het gewaagde uiterlijk sprak toch een groot aantal mensen aan en de auto heeft tegenwoordig zelfs een cultstatus opgebouwd. 
De 5 lelijkste auto's ooit 4
1. Nissan S-Cargo

Het was even zoeken, maar de allerlelijkste auto ooit moet toch wel deze afzichtelijke Nissan S-Cargo zijn. Gebaseerd op de Micra schijnt deze wagen geïnspireerd te zijn door de 2CV. Opvallend is dat de S-Cargo als je het uitspreekt ook erg lijkt op Escargot, wat weer een prima omschrijving van Citroën is. Gelukkig is dit oerlelijke ding op wielen alleen geproduceerd voor de Japanse werk, wat weer een opluchting voor onze ogen is.
De 5 lelijkste auto's ooit 6

Dit waren ze, de 5 lelijkste auto’s ooit. Maar er zijn natuurlijk veel meer lelijke auto’s. Heb je een goede suggestie? Deel het met ons en alle andere Driving Dutchmen via onze Facebook.

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met 2 en 4 wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo Mito en op een Ducati Multistrada.

4 reacties

 1. Pingback: De 5 lelijkste auto's deel 2

 2. Sjeik El i-DTEC op

  De Multipla is uiteraard een inkoppertje.
  Normaal betekend uit Italië iets waarvan je ogen geen genoeg krijgen. Waarom Fiat met een auto komt waarvan het meerendeel roept, jaks, is een raadsel.

  De Lagonda is te appart om in het lijstje te staan. Lelijk is de auto wel, maar afschuwelijk niet.

 3. L. Dijkstra op

  Waar zijn de zeldzaam lelijke Volvo’s uit oudere tijden,mde degelijke, maar spuuglelijke bakken zoals de 340 en 740?

Laat een reactie na: