Dat wij bij Driving-Dutchman blij worden van extreme Italiaanse auto’s is geen geheim. Dus ook deze Lamborghini Aventador SV doet bij ons het bloed sneller pompen, wat een gave wagen!

Onze fijne collega’s van Ignition maakten deze indrukwekkende film van de SV, waarbij zij ook een ervaren coureur over een circuit lieten rijden. Aan hem vroegen ze ook de vraag welke wagen sneller is: de Lambo of de Porsche 918:

Nog even wat cijfers over de Lamborghini Aventador SV 
– een 6,5-liter V12 met 750 pk
– van 0 naar 100 km/u  in 2,8 seconden
– van 0 naar 200 km/u in 8,6 seconden
– een topsnelheid van meer dan 350 km/u

De Lamborghini Aventador SV is één van de meest waanzinnige Italiaanse sportwagens van het moment en kan zich prima staande houden tussen wagens als de LaFerrari en de Huayra BC. Nu nog even bedenken hoe wij aan een testexemplaar komen…

 

 

 

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met 2 en 4 wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo Mito en op een Ducati Multistrada.

Laat een reactie na: