Pick-ups zoals Dodge’s, Ford’s en Chevy’s en de Toyota Hilux, Fiat Fullback en Ford Ranger waar we mee reden, zijn sowieso altijd al cool, maar er is nog veel meer. Wij zijn voor je op zoek gegaan naar de meest bijzondere pick-up trucks en hebben ze voor je op een rijtje gezet.

1. Honda Ridgeline

De Honda Ridgeline is misschien wel de meest onbekende pick-up truck van allemaal. In Europa kom je ‘m nauwelijks tegen en in Nederland al helemaal niet. Honda is in 2017 na twee jaar weer begonnen met de productie van de crossover pick-up.  De Ridgeline is er met voor- en vierwielaandrijving. De 3,5-liter V6 met automatische zesbak heeft 280 pk en kan 2.300 kilo trekken. De achterdeur annex laadklep kan zowel opgedraaid als opengeklapt worden. De 2017 Honda Ridgeline kost in de Verenigde Staten bijna 30 duizend dollar.

Honda Ridgeline

2. Dodge Ram 1500 SRT Hellcat

De Dodge Ram zien we wel vaker voorbijkomen in Nederland. Exclusiever zijn echter de 1500 SRT Hellcat modellen die hier nauwelijks voorkomen. De 2017 Ram 1500 kost in de VS 55 duizend dollar en dat is ook daar best een flinke investering. Ten opzichte van het vorige model is de achterbumper wat aangepast om de achterlichten beter uit te laten komen. De Dodge Ram 1500 SRT Hellcat krijgt een V8 blok met 607 pk die volgens de Amerikanen best nog relatief zuinig is.

Dodge Ram 1500 SRT Hellcat

3. Mercedes-Benz X-Class

De Mercedes-Benz X Class is misschien wel de meest begeerde toekomstige pick-up truck. Mercedes belooft dat de premium permanent vierwielaangedreven X-Class nog dit jaar in de showroom staat. De X wordt geleverd in verschillende uitvoeringen. De wellicht populaire V6-dieselmotor kan volgens Mercedes een laadgewicht  van meer dan 1,1 ton en aanhangers van 3,5 ton meezeulen. Prijzen van de X-Klasse zijn op dit moment nog niet bekend.

Mercedes-Benz X-Class

4. Tesla Pick-up Truck

Een van de pick-up trucks waar dit jaar misschien wel het meest naar uitgekeken wordt, is de Tesla Pick-up Truck. Hoewel Tesla baas Elon Musk wel gezegd heeft dat de elektrische laadwagen dit jaar komt, weet niemand zeker of het ook echt gaat gebeuren. Volgens Musk is zijn bedrijf ook bezig met de ontwikkeling van elektrische suv’s, bussen en vrachtwagens. De verwachting is dat de pick-up meer voor functionaliteit dan voor emotie gebouwd wordt. Vanzelfsprekend krijgt de Tesla laadwagen alle innovatieve technologische innovaties die we ook van de Model X en Model S kennen.

Tesla Pick-up Truck

5. Nissan Navara

Laten we ook eens kijken naar de wat meer betaalbare pick-ups die je ook gewoon hier bij de dealer kunt bestellen. De Nissan Navara is er in Nederland vanaf iets meer dan 25 duizend euro. De Navara heeft een lange historie, de eerste Nissan pick-up werd namelijk al in 1934 geproduceerd. Sinds die tijd hebben de Japanners er 14 miljoen gebouwd. De Nissan Navara moet het in Nederland opnemen tegen onder andere de populaire Toyota Hilux en Ford Ranger.     

Nissan Navara

6. Ford F150 Raptor

Hier gaat ons bloed sneller van stromen; de Ford F150 Raptor. Dit jaar monteert Ford voor het eerst een nieuwe 3,5-liter twin-turbo high-output EcoBoost die met 450 pk meer vermogen levert dan de vorige 6,2-liter V8. Een automatische 10-versnellingsbak stuurt het gigantische vermogen permanent naar alle vier de wielen. De Raptor is beschikbaar in standaard en voor modder en zand geprepareerde terreinen.

Ford F150 Raptor

7. Fiat Toro   

Niet in Nederland te krijgen en daarom vrijwel onbekend hier. Fiat heeft geen rijke historie als het op pick-up trucks aankomt, maar de Toro is samen met de Fiat Fullback een uitzondering. De Toro ziet er zowel stijlvol als elegant uit en je zou er in het terrein en op de weg niet eens een gek figuur mee slaan. De tweeliter turbodiesel levert voldoende vermogen om zich goed te kunnen handhaven in Zuid Afrika waar de Fiat oorspronkelijk voor bedoeld is.

Fiat Toro

8. Toyota Tacoma TRD Pro

Nog een reden om te balen dat we in Nederland wonen waar we geen pick-up trucks nodig hebben: de Toyota Tacoma Pro. Ten opzichte van de gewone Tacoma’s, heeft de Pro nog betere terreineigenschappen, een exclusiever interieur, innovatievere technologie en meer vermogen. Als je het terrein in wil en je wil onderscheiden van ‘de rest’, dan is de Toyota Tacoma Pro dé auto voor jou.

Toyota Tacoma TRD Pro

Deze pick-ups zijn volgens ons de meest bijzondere die er op aarde rondrijden of binnenkort zullen komen, maar we weten natuurlijk niet alles. ken jij nog dikkere of coolere bakwagens, laat het ons dan weten via onze Facebook pagina of Twitter feed.  

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: