BMW heeft voor haar motorrijdende klanten een optioneel aan te schaffen dynamisch remlicht geïntroduceerd.

BMW is daarmee voor zover wij weten de eerste en enige fabrikant die het dynamic brake light -zoals het systeem officieel heet- af-fabriek levert.

Het dynamische remlicht is onderdeel van BMW’s veiligheidsoffensief ‘Safety 360’ en waarschuwt achteropkomend verkeer als de bestuurder van de motor met deze optie heel hard remt of een noodstop maakt. Het remlicht gaat tijdens een noodstop boven 50 kilometer per uur knipperen met frequentie van 5 Hz ofwel vijf keer per seconde.

Gevarenlichten gaan ook knipperen

Op het moment dat de motor na de noodstop weer een snelheid van 20 kilometer per uur bereikt, gaan ook de gevarenlichten (knipperlichten) aan en uit. Zodra de motor weer harder dan 20 kilometer per uur rijdt gaan de knipperlichten weer uit.

Dynamisch remlicht nu ook optioneel voor BMW motorfietsen Driving-DutchmanHet waarschuwende remlicht functioneert alleen in combinatie met BMW’s ABS Pro antiblokkeersysteem. ABS Pro is optioneel beschikbaar voor de 2016 BMW R 1200 GS, R 1200 GS Adventure en S 1000 XR en zit standaard op de K 1600 GT, K 1600 GTL en K 1600 GTL Exclusive.

BMW ABS Pro voorkomt dat de wielen blokkeren tijdens een abrupte remingreep in een bocht. Samen met onder andere het dynamische remlicht probeert BMW motorrijden nog veiliger te maken.     

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: