Dirk en Trudy Regter zijn bijzondere mensen, die graag met de auto op pad gaan. Maar op pad betekent voor hun de hele wereld rond en dat doen zij in hun Ford Model T uit 1915. 

Afrika en Amerika

Sinds 2012 rijdt het echtpaar met hun meer dan 100 jaar oude Ford de wereld rond. Hun eerste trip begin in Edam en eindigde in Kaapstad Zuid-Afrika, waarbij het Fordje meerdere woestijnen, jungles, verharde en onverharde wegen moest trotseren tijdens een 22.000 kilometer lange toch.

In 2013 reden zij door heel Noord-Amerika, zo’n 28.000 kilometer met slechts 1 lekke band en 1 kapotte dynamo, hoe bedoel je betrouwbaar. Hun laatste reis bracht hun naar Zuid-Amerika waar de Model T mocht laten zien wat hij kon in onder andere het Andes gebergte.

Bekijk hier hun avontuur in een korte video:

Echte Driving Dutchmen

Maar in 2014, toen zij samen met hun Ford naar Europa terugkeerde, sloeg het noodlot toe. Na bijna de hele wereld rondgereden te hebben, raakten zij in een ongeluk in België. Gelukkig kwamen Trudy en Dirk er goed van af, maar hun Fordje raakte zwaar beschadigd.

Dit laat hen echter niet tegenhouden en in dit jaar hopen zij weer verder te gaan met hun reis rond de wereld met hun gerepareerde Ford Model T. Dirk en Trudy Regter, echte Driving Dutchmen in hart en nieren.

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met twee en vier wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo Mito en op een Ducati Multistrada.

Laat een reactie na: