Ferrari heeft weer een nieuw fraai speeltje voor de rijken in petto, de 488 Spider met een V8 middenmotor en een neerklapbaar hard dak.

Naar eigen zeggen was Ferrari de eerste fabrikant die de Retractable Hard Top (RHT) op een snelle sportwagen introduceerde. Volgens de Italianen is de RHT in gesloten toestand ook comfortabeler en bovendien 25 kilo lichter dan de klassieke canvas soft-top.

Ferrari 488 Spider RHT nieuw speeltje voor de rijken Driving-DutchmanNieuwe V8 turbo

Ferrari trekt zijn marketingmachine open en noemt de nieuwe cabrio ‘een technologische mijlpaal in zijn klasse’. Onder andere om het nieuwe aluminium spaceframe (chassis) en een nieuwe V8-motor met turbocompressor.

Het 3,9-liter blok debuteerde begin dit jaar in de 488 GTB, heeft 670 pk vermogen en 760 Nm trekkracht. Van nul naar 100 kilometer per uur kost je drie seconden van je leven en als je iets meer geduld hebt zit je met 8,7 seconden vanaf stilstand op de 200. De topsnelheid ligt volgens Ferrari boven de 325 kilometer per uur.

Ferrari 488 Spider RHT nieuw speeltje voor de rijken Driving-DutchmanFlat-plane krukas

Ferrari besteedde bij de ontwikkeling van het blok veel aandacht aan het motorgeluid. Geluid is onderdeel van het DNA van de Italianen en van dit blok ze noemen het ‘gespierd, zeker tijdens acceleratie en bij hogere snelheden zonder dat het gaat storen bij open rijden’.

Om het unieke en kenmerkende geluid te realiseren werden onder andere langere uitlaatbochten van dezelfde lengte gemonteerd en monteerden ze een ‘big bang’ flat-plane krukas zoals die wel eens gebruikt wordt in de racerij.

Bekijk meer afbeeldingen van de Ferrari 488 Spider op onze Facebook pagina. 

Ferrari 488 Spider RHT nieuw speeltje voor de rijken Driving-DutchmanDe Ferrari 488 Spider met retractable hard top viert zijn publieksdebuut in september tijdens de internationale IAA autotentoonstelling in Frankfurt.

 

 

 

 

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: