Kia is was tot een aantal jaren geleden niet echt echt niet een merk waarvan je bloed heel veel sneller ging stromen. Sinds de komst van ex Volkswagen Group designer Peter Schreyer is dit echter radicaal veranderd. De Duitser is hard bezig om van Kia (en Hyundai) ‘must have’ auto’s te maken. De Kia Proceed Concept is daar opnieuw een fantastisch voorbeeld van.

Dat de kwaliteit en value for money van Kia prima in orde zijn, hebben we al vele keren mogen ontdekken. Was het ontwerpen van radicale concept cars voorheen vaak het terrein van Europese merken. Nu laat Kia ook steeds vaker zien dat ze snappen hoe een tot ieders verbeelding sprekende en betaalbare auto eruit moet zien. 

Ontworpen in Europees designcenter

De Kia Proceed Concept is ontworpen in het Europese Kia designcenter en laat zien hoe de toekomstige generaties Kia eruit zullen gaan zien. Kia stelt dat er steeds meer vraag naar sportieve alternatieven naar de driedeurs hot hatches en stelt daarom nu dit nieuwe concept car topmodel in de cee’d-familie voor.

Wij denken dat als toekomstige Kia modellen er echt zo uit gaan zien als deze Proceed Concept concept car de concurrentie stevig aan de bak zal moeten gaan om geen of zo weinig mogelijk marktaandeel te verliezen. De Kia Proceed Concept is van 14 tot 24 september te bewonderen op de Duitse IAA autoshow in Frankfurt.

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: