Volgens mensen is Max Verstappen een verkeershufter en moet er iets aan hem en zijn rijgedrag gedaan worden. De bewijzen zijn te zien op veel video’s en foto’s waar de jonge Nederlander continue aan het bumperkleven is, overal en altijd te hard rijdt, links en rechts inhaalt op plaatsen waar het eigenlijk niet kan, en soms zelfs als het regent en dan ook nog op banden met weinig profiel.

Een van de bewijzen dat Max Verstappen in de regen anderen inhaalt

Een van de bewijzen dat Max Verstappen in de regen anderen inhaalt

De bewijzen tegen de 19-jarige -zoon van voormalig- verkeershufter Jos Verstappen- stapelen zich op, maar niemand schijnt iets aan de hufterpraktijken van junior te kunnen doen. “De man duikt overal ter wereld op”, zegt een ooggetuige die om veiligheidsredenen onbekend wil blijven tegen Driving-Dutchman. “Hij -Verstappen jr. red.- is het laatst gezien in Brazilië waar hij onder erbarmelijke omstandigheden wel zeker 20 andere mensen ingehaald heeft.”

Duitsland en Italië maken zich grote zorgen

In buurland Duitsland beginnen de gemoederen inmiddels hoog op te lopen. Onder andere voormalig Formule 1 wereldkampioenen Sebastiaan Vettel en Niki Lauda en Toto Wolf van regerend Formule 1 kampioenschapsteam Mercedes maken zich grote zorgen om de Nederlander. In Italië gaat zelfs de stem van de 57-jarige Maurizio Arrivabene op om de grens voor de Nederlander te sluiten. “We moeten er alles aan doen om te voorkomen dat deze verkeershufter hier nog meer Ferrari’s in gaat halen en de grens afsluiten als we weten dat hij in aantocht is”, aldus de Italiaan.  

max-verstappen-bumperkleven

Bewijs van bumperkleven in de regen door Max Verstappen

“Het is een levensgevaarlijke situatie”, aldus de ontgoochelde Vettel. “Iemand moet proberen deze jongen –Max Verstappen red.- te stoppen anders loopt het uit de hand. Bumperkleven en inhalen zijn op zich geen probleem als we stil staan in de pits, maar zodra we rijden moet je dit gewoon niet meer doen. Hier komen ongelukken van, maar ik wil nog langer leven en zal er alles aan doen om te voorkomen dat hij zo hufterig kan blijven. Ik overweeg daarom ook om de volgende keer binnen te blijven als max buiten is.”

Mondiale speedmeeting

Verstappen is het laatst gesignaleerd in Brazilië. De wereldwijd overkoepelende auto-organisatie FIA is inmiddels met spoed op een geheime plek ergens in de wereld bij elkaar gekomen om over het gedrag van Verstappen te vergaderen. Bij deze meetings schijnen ook onder andere de Vettel en Niki Lauda aanwezig te zijn. Beiden hebben met een Ferrari Formule 1 auto gereden en weten hoe gevaarlijk het kan zijn om boven de 10 kilometer per uur een stuur vast te houden.

Verstappen zelf kan het allemaal niks schelen

Verstappen zelf kan het allemaal niks schelen

Verstappen zelf kan de heisa allemaal niets schelen. “Ik doe wat ik denk dat goed is en dat is het. Als ik wil bumperkleven, in wil halen moet ik dat lekker zelf weten. Ik ben niet op de wereld gekomen om mij aan regeltjes te houden. Ik wil in kunnen halen op momenten dat ik het zelf wil en laat me door niets of niemand tegenhouden.”

“Verstappen kan op ieder moment onverwacht in je spiegel verschijnen en dat moeten we ziet te voorkomen”, zegt Vettel. “We hebben al een idee hoe we dat zouden kunnen doen en overwegen om oogkleppen op te zetten of onze spiegels af te plakken tegen verkeershufters. Wat niet weet, deert immers ook niet. In ieder geval is ons, maar vooral mij er alles aan gelegen om de hufterigheid van Verstappen te stoppen zodat ik zonder dreiging en zelfs naar het circuit te gaan en wereldkampioen kan worden in mijn Ferrari.”       

Foto’s: RedBull

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: