Je had de kans, maar je hebt hem niet gepakt: alle 500 McLaren 675LT ‘Longtail’s’ zijn verkocht. In Nederland kunnen we de exclusieve sportwagen ook tegenkomen, want importeur Louwman Exclusive heeft er 14 aan de man weten te brengen.

De McLaren 675LT is gebaseerd op de 650S met een paar aanpassingen, knalt in 2,9 seconden van nul naar 100 en heeft een topsnelheid van 330 kilometer per uur. De kwart mijl doet ie in 10,5 seconden en dat is best indrukwekkend.

Kracht is niet alles

Om deze cijfers te halen ligt er in de LT een speciaal voor deze auto aangepast 3,8-liter V8 twin Turbo blok met 675 pk en 70 Nm dat via een 7-traps SSG bak naar de wielen wordt overgebracht. Uiteraard is kracht niet alles en daarom is er zo veel koolstofvezel in de 675 gebruikt dat hij nog maar 1.230 kilo weegt, 100 kilo minder dan de 650. Resultaat: 549 pk per 1.000 kilo. BAM.

McLAREN 675LT Driving-DutchmanDe grote achterspoiler op de 675 zorgt voor 40 procent meer neerwaartse druk dan bij de 650. De wielen staan 20 millimeter verder uit elkaar en je zit in de koolstofvezel stoelen met je billen 20 millimeter dichter bij het asfalt. Door de aanpassingen is de aerodynamica weer wat beter geworden en kan alles nog veel harder door de bocht.

McLaren Track Telemetry

Om te controleren of dat ook echt zo is geeft McLaren je bij de 675LT hun Track Telemetry (MTT) pakket mee. Hiermee kun je op basis van GPS-data rondetijden, tussentijden, gemiddelden en grafieken bekijken. MTT kan optioneel worden uitgebreid met camera’s in de voor- en achterbumper en de cabine waarmee je race(as)piraties kunt verbeteren.

Er worden volgens McLaren echt niet meer dan deze 500 LT’s geproduceerd. De prijs begint bij 387 duizend euro.

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: