Mercedes-AMG en MV Agusta hebben een overeenkomst getekend voor een langdurige samenwerking. Beide bedrijven staan bekend om hun sportieve modellen, AMG in de auto’s en MV Agusta als fabrikant van heftige motoren.

Gezien de raakvlakken – sportiviteit, exclusiviteit, kwaliteit –  zien beide merken naar eigen zeggen voordeel in dit nieuwe partnerschap dat op het gebied van marketing en verkoop zal plaatsvinden. Tobias Moers, Chief Executive of Mercedes-AMG GmbH zegt: “In MV Agusta hebben wij de perfecte partner op twee wielen gevonden voor Mercedes-AMG.”

Perfecte combinatie

Volgens MV Agusta ceo Giovanni Castiglioni zijn MV Agusta en Mercedes-AMG een perfecte combinatie van merken. De samenwerking gaat echter verder. Mercedes-AMG GmbH verwerft tevens 25 procent van de bedrijfsaandelen van MV Agusta Motor S.p.A en krijgt daarmee recht op een zetel in de Board of Directors van MV. Dit alles moet echter nog wel door de verantwoordelijk instanties goedgekeurd worden.”

 

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: