Nissan gaat met de GT-R LM Nismo deelnemen aan de 24-uurs van Le Mans in de hoogste LM P1 prototype klasse. Nissan huistuner en raceafdeling Nismo heeft de GT-R hiervoor uitgerust met een 3.0-liter V6 motor met twee turbo’s.

De motor zit voorin de auto en drijft de voorwielen aan. Dit is voor een LM P1 auto een ongewone plaats gezien concurrenten als Audi, Toyota en Porsche de motor achter de bestuurder hebben geplaatst die de achterwielen aandrijft.

Om de racer zo lang mogelijk te kunnen laten rijden, zo weinig mogelijk te laten tanken en extra vermogen te geven is de Nissan GT-R LM Nismo voorzien van een Kinetic Energy Recovery System (KERS). KERS wekt tijdens het rijden en remmen stroom op en die stroom wordt als het nodig is weer gebruikt om te helpen bij de aandrijving van de wielen.

Nissan-met-GTR-LM-Nismo-naar-LeMans-LMP1FIA World Endurance Championship (WEC) 

De Nissan GT-R LM Nismo komt in 2015 ook uit in de LM P1-klasse van het FIA World Endurance Championship (WEC). Het raceseizoen begint op 12 april op het circuit van Silverstone en vervolgt zijn weg naar Spa (België), Le Mans (Frankrijk), Nürburgring (Duitsland) Verenigde Staten, Japan, China en het Midden-Oosten.

Op dit moment is Nissan de auto’s uitgebreid aan het testen op het Circuit of the Americas in Texas. De Spanjaard en voormalig Le Mans winnaar Marc Gene is een van de coureurs die in de Nissan GT-R LM Nismo gaat rijden. De overige coureurs worden binnenkort bekendgemaakt.

 

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: