Misschien niet de meest spannende keuze, maar de Opel Astra is wel Auto van het Jaar 2016 geworden. De degelijk maar strak belijnde Astra liet daarbij de Audi A4, de Jaguae XE, de Mazda MX-5, de Volvo XC-90, de Skoda Superb en de BMW 7-serie achter zich.

Opel Astra Auto van het Jaar 2016 2Dicht op elkaar

Het verschil tussen de Astra (309 punten) en nummer 2, de Volvo XC-90 (294 punten) bedroeg slechts 15 punten. De Mazda MX-5 werd derde met 202 punten. 

Van mij had ook de Volvo mogen winnen, maar de jury bestaat uit zoveel leden uit zoveel landen, dat vaak de meest veilige keuze wint, zoals de Volkswagen Passat vorig jaar en nu dus de Opel Astra.

 

Driving-Dutchman feliciteert de mensen van Opel met deze mooie overwinning van hun Astra!

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met twee en vier wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo Mito en op een Ducati Multistrada.

Laat een reactie na: