Auto’s restaureren kan zo nu en dan voor flinke frustraties zorgen als je een versleten of kapot onderdeel nergens meer op de kop kunt tikken.

En er is niets zo erg als een mooi klassieker op je oprit te hebben staan waarvan een onderdeel er niet zo mooi uitziet als de rest van de auto. Zeker niet als dit je dashboard is, hét onderdeel waar je tijdens je ritjes het grootste deel van de tijd tegenaan zit te kijken.

Authentiek dashboard weer in productie

Porsche heeft speciaal voor de fans van de populaire klassieke 911 modellen die tussen 1969 en 1975 gebouwd zijn het authentieke dashboard weer in productie genomen. En volgens de Duitse sportwagenfabrikant combineren de nieuwe dashboards door een vooruitstrevend fabricageproces de uitstraling van toen met de topkwaliteit van vandaag. En wie wil dat nou niet?

Porsche-gaat-klassieke-911-dashboard-weer-produceren2Porsche Classic heeft het dashboard ontworpen en het een moderne draagstructuur gegeven. De materialen die in het dashboard zijn verwerkt zijn naar eigen zeggen zeer goed bestand tegen onder andere zonlicht, temperatuurschommelingen en vocht. En daarbij is de look en feel en de pasvorm van de nieuwe oude dashboards identiek aan het origineel.

Porsche Classic

Porsche Classic is een officiële afdeling van Porsche en verantwoordelijk voor de onderdelenvoorziening van klassieke modellen die tien jaar of langer geleden uit productie zijn gegaan. Porsche Classic zorgt naast de onderdelen ook voor onderhoudsadvies en technische literatuur.

Het dashboard voor de klassieke Porsche 911 kost 968 euro inclusief btw en is verkrijgbaar bij de officiële Porsche Centra.      

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: