Ben je van plan om naar een gevaarlijk gebied op vakantie te gaan, heb je een belangrijke job of wil je gewoon een hele degelijke auto? De Range Rover Sentinel is een pantservoertuig beschermt inzittenden tegen gerichte aanslagen met kogels met een kaliber tot 7,62 millimeter, explosieven van vijftien kilo TNT en DM51-handgranaten.

Range Rover Sentinel pantservoertuig beschermt tegen TNT en handgranaten Driving-DutchmanAan de basis van de Sentinel staat de Range Rover Autobiography V6 Supercharged. Land Rover Special Vehicle Operations (SVO) ontwikkelde de auto die is gekeurd en gecertificeerd door de voormalige Britse overheidsdienst Defence Establishment Research Agency QinetiQ. Daarnaast voldoet de Sentinel volgens Land Rover aan de zeer hoge eisen van beveiligingsnorm VR8.

Om al dat geweld buiten de auto te houden heeft SVO de Range een zesdelig gepantserde passagierskooi, meervoudig gelamineerde kogelvrije ruiten, een sabotagebestendige uitlaat, een zelfherstellende brandstoftank en speciale 20-inchwielen met runflat banden gemonteerd. En er is meer; een surround camerasysteem bewaakt de omgeving, het privacy glas is vanzelfsprekend kogelwerend en er is een automatisch brandblussysteem.De Sentinel wordt met de hand gebouwd.

Range Rover Sentinel pantservoertuig beschermt tegen TNT en handgranaten Driving-Dutchman1Als in een noodsituatie de portieren zijn geblokkeerd, kunnen inzittenden uit het pantservoertuig ontsnappen via het ‘onzichtbare’ Emergency Escape System achterin. Door aanpassingen aan het onderstel, het remsysteem en de elektronische stabiliteitssystemen, voelt en stuurt de Sentinel volgens Land Rover ook in het terrein hetzelfde als een reguliere Range Rover. De automatische 8-traps transmissie is speciaal gemodificeerd voor een eventuele vluchtactie.

Bekijk meer foto’s van de Range Rover Sentinel op onze Facebook pagina.

Je kunt de Range Rover Sentinel bestellen in Europa, Zuid-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten vanaf een prijs onder de 400.000 euro exclusief belastingen. Een uitgebreide rijvaardigheidstraining met het pantservoertuig is bij de prijs inbegrepen.

[grwebform url=”http://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=BJQ3i&webforms_id=395503″ css=”on” center=”off” center_margin=”200″/]
Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: