Onder iedere auto zitten ze, autobanden. Behalve dat autobanden zwart en rond zijn, variëren ze van breed naar smal en hebben ze, afhankelijk of het een zomer, winter of all-season band is, allemaal andere eigenschappen. Die eigenschappen komen onder andere door het profiel van de band.

Ik heb een top vijf samengesteld van wat ik het mooiste profiel vind van een autoband.  Nu is, volgens het ”Van Dale” woordenboek, de betekenis van ‘mooi’, ‘het oog strelend’ of ‘een aangename gewaarwordingen teweegbrengend’. Wat de één mooi vind, vind de ander dat niet. Dit is enkel de top vijf ‘autobanden met het mooiste profiel’ volgens mijn interpretatie van mooi! Let op, dit is geen autobanden aankoopadvies.

5. Nankang Ultra Sport NS-II

 

‘High performance’-band, die volgens de fabrikant zorgt voor tractie in natte omstandigheden, dankzij de dubbele perifere groeven. Ik heb echter geen idee wat ‘perifere’ betekent, maar de band ziet er geweldig uit.

4. Toyo Proxes T1-R

Het V-vormige profiel met de brede groeven en zorgen voor een geweldige handling op een natte- en droge ondergrond volgens de website van Toyo.

3. Pirelli P Zero Corsa System

De band met een ‘racing soul’ ontwikkeld voor straat legale supersportwagens bestemd voor het circuit. Mooiere marketing praat kan je niet krijgen bij deze band. Past goed onder iedere auto, maar waarschijnlijk het beste onder een Italiaanse.

2. Uni Royal Rain Sport 3

Een zomerband voor sportieve prestaties, ongeacht de weersomstandigheden. Met Shark Skin Technology, lekker veilig bij aquaplaning. 😉

1. Vredestein Ultrac Sessenta

Giugiaro Design heeft de Ultrac Sessanta een vooruitstrevende vormgeving meegegeven. Het mooie lijnenspel maakt duidelijk dat performance voorop staat. En ook een beetje op nummer 1 omdat het van oorsprong een Nederlands bedrijf is.

Weet jij een autoband met een mooier profiel, of een heel bijzonder profiel, laat het ons weten, we zijn erg benieuwd.

Deel.

Over de schrijver

Driving-Dutchman

Cars, Bikes and Life. Auto-en motornieuws, gave reviews met (ont)spannende video’s en mooie foto’s van auto’s en motorfietsen. Driving-Dutchman is er voor mannen en vrouwen die van auto’s, motoren, lifestyle en techniek houden en hier graag meer over willen lezen.

2 reacties

  1. Dieseltje op gas op

    Dat vind ik nou net ondergeschikt.

    Voor mij moet een band kleven aan de weg onder alle weersomstandigheden, en veilig zijn zodat ik bij hoge snelheden geen klapband kan krijgen.

    Ik heb een hekel aan Dunlop, en mijn volgende worden Yokohama’s en ik rij nu tevreden met Michelin.

Laat een reactie na: