‘Faster Sons’ is een eerbetoon aan en de filosofie van de Japanse fabrikant achter beroemde motoren uit het verleden. Een van deze motoren is de XSR700 Sport Heritage die samen met de Amerikaanse motorbouwer Shinya Kimura ontworpen is.

De XSR700 volgt de Yamaha XS650 streetbike op en zit vol met moderne technologie in een klassieke jas. Zo is het lederen zadel tweedelig en zijn de koplampunits klassiek uitgevoerd. “En dankzij de aluminium tank vergeet je geen moment dat je op een Faster Sons machine rijdt”, aldus Yamaha in hun persbericht.

Yamaha XSR700 Sport Heritage volgens ‘Faster Sons’ filosofieRetromotorfiets

De XSR700 is met 186 kilo een toegankelijke en voor een breed publiek berijdbare retromotorfiets. En om de Yamaha echt retro te maken is er een keur aan oldskool-looking accessoires gemonteerd zoals de snelheidsmeter, gaasafdekking op de luchtinlaatpanelen die onderhuidse hightech elektronica verbergen en aluminium onderdelen zoals de bevestiging van het voorspatbord en de radiatorafdekking.

Een 700 cc twin blok met de cilinder naast elkaar levert bijna 75 pk vermogen en 68 Nm trekkracht. De Faster Sons Yamaha XSR700 Sport Heritage heeft standaard ABS en is leverbaar vanaf november 2015 in de kleuren Forest Green, Garage Metal. De prijs wordt tegen die tijd ook bekend gemaakt.  

Bekijk meer foto’s op onze Facebook pagina, klik op onderstaande afbeelding. Yamaha XSR700 Sport Heritage volgens ‘Faster Sons’ filosofie

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: