We hebben allemaal wel eens het gas diep ingetrapt op de Duitse Autobahn maar weinigen van ons hebben zo hard gereden als deze Koenigsegg Agera R op de snelweg bij onze oosterburen.

Bekijk eerst het filmpje:  

Agera R

Mits voorzien van de juiste brandstof (hoog Octaangehalte) produceert de 5,0-liter twinturbo V8 van de Agera R 1140 pk en 1200 Nm aan trekkracht, voldoende om de 1435 kilogram zware wagen in 2,8 seconden op de 100 km/u te krijgen met een top – zoals te zien is – van boven de 330 km/u.

330 km u met een Koenigsegg op de Duitse Autobahn 2

Over veiligheid zullen we het maar niet hebben, maar het is indrukwekkend gezicht om aan boord van de Koenigsegg Agera R meer dan 330 km/u te rijden op de Duitse Autobahn.

 

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met twee en vier wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo Mito en op een Ducati Multistrada.

1 reactie

Laat een reactie na: