Sommige dingen zijn alleen bekend bij ons motorrijders. We delen zoveel leuke dingen, maar ook nare dingen. En ergens daartussen zitten van die kleine irritaties die alleen motorrijders kennen. Hieronder in willekeurige volgorde 5 van de meest voorkomende.

1. Beestjes op je vizier
Wie kent het niet? Je rijdt een zomeravond op mooie landelijk weg ergens in ons land. Je geniet van de omgeving en de vrijheid, maar je bent niet de enige. Want met jou zijn miljoenen insecten die met z’n allen precies voor je helm lijken te vliegen. Resultaat? Een vizier compleet bedekt met geplette beestjes, waardoor je al snel niks meer ziet. En probeer maar niet de boel weg te vegen, want dan kan je net zo goed meteen stoppen.
2. Kramp
Velen van ons hebben er last van, die nare kramp die je in je heup krijgt als je op een sportieve motor stapt. Vooral als je net wegrijdt bij een stoplicht en het schiet er in. Je kunt geen kant op, dus het enige wat overblijft is je ene been maar te laten bengelen, hopend dat de kramp weg gaat. Maar zet em niet te vroeg weer op je voetsteun, want dan schiet het er zo weer in.

3. Oordopje scheef
Wie rijdt met niet op maat gemaakte oordoppen, herkent dit vast wel. Je hebt ze goed ingedaan, helm op, handschoenen aan, motor gestart. Maar terwijl je lekker aan het rijden bent, schiet zo’n dopje verkeerd en probeert je oor te spiesen. Maar weer op zoek naar een plekje om te stoppen. 
4. Lege tank bij de start
Natuurlijk volledig je eigen schuld. Je was vorige keer gaan rijden en hebt je tank leeg gereden. En nu je net helemaal aangekleed bent en ready om lekker te toeren, is die tank nog steeds hartstikke leeg. Kan je weer eerst een tankstation op gaan zoeken, voordat je lekker kan rijden.
5. Vlieg in je helm
Het is warm dus je hebt je vizier een stuk open, maar een vlieg (of nog erger een bij) kan je niet meer ontwijken en in plaats van te pletter te slaan en je vizier vies te maken, vliegt ie nu bij je naar binnen. Al buzzend in je oor, probeert hij je daar gek te maken, terwijl jij wanhopig  je hoofd schudt in de hoop dat ie er weer uitvliegt. Hoe irritant is dat?

 

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met twee en vier wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo Mito en op een Ducati Multistrada.

3 reacties

 1. Die kramp is inderdaad iets waar ik geen grip op heb. Hoe, waarom en remedie..!? Het maakt niet uit op welke motorfiets, ik heb het in alle jaren motorrijden op de stomste momenten mogen meemaken.
  Gewoon op de snelweg met de V-strom, geen enkele aanleiding, en hup kramp rondom heup. Maanden niets en dan kruip ik op de oldtimer en zet mijn voeten op de achterste stepjes voor een betere rughouding. Uit het niets een kramp-aanval.
  Ergernis nummer 1 bij mij!

  Groet Gerard

  • Yuri Van Koeveringe
   Yuri Van Koeveringe op

   Het is mij niet geheel niet onbekend wat je omschrijft Gerard. De reden ervoor is mij onduidelijk, maar vervelend is het zeker. Maar het weerhoudt ons zeker niet van motorrijden 🙂

   Gr Yuri

 2. Dieseltje op gas op

  Wat een vervelende bezigheid dat motorrijden.

  Mijn tip: Ga eens varen.
  Geen krampen, gevoel van vrijheid, en duur is het ook al niet als je een betaalbare rubberboot huurt.
  Bij een plezierboot is het helemaal feest. Eet een croisantje, neem een Spaatje, en laat een ander dan aan het roer.

Laat een reactie na: