Zojuist heeft Ducati één van de meest extreme motoren voor op de weg ooit gepresenteerd: de 1299 Superleggera.
ducati-presenteert-waanzinnige-1299-superleggera-1

Licht en sterk

165 kilogram en 215 pk, een waanzinnige combinatie. Dit lage gewicht is het resultaat van het gebruik van een carbon-composiet. Zowel het frame, het subframe, de swingarm, het bodywork en zelfs de wielen zijn van carbon. Dit alles bij elkaar zorgt voor het extreem lage gewicht.

De krachtigste en meest geavanceerde L-twin zorgt voor het enorme vermogen van 215 pk. Verschillende technieken direct uit de Moto GP zijn hierin toegepast en daarnaast voldoet de motor ook nog aan de Euro 4 norm. Met andere woorden: een racemotor die volkomen road legal is.
ducati-presenteert-waanzinnige-1299-superleggera-2Beperkte oplage

De Ducati 1299 superleggera wordt in een beperkte oplage van 500 stuks gemaakt, speciaal voor de ‘beste’ Ducati klanten. Verkoop is al gestart en waarschijnlijk zijn alle exemplaren inmiddels wel verkocht. 

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met twee en vier wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo Mito en op een Ducati Multistrada.

Laat een reactie na: