Ford heeft details onthuld over zeven van de dertien nieuwe elektrische auto‘s die in de komende vijf jaar wereldwijd worden geïntroduceerd. Enkele van deze modellen zijn hybrideversies van de iconische F-150 pick-up en de Mustang in de VS, een plug-in hybride Transit Custom-bestelbus in Europa en een volledig elektrische SUV met een verwachte actieradius van minimaal 480 kilometer voor klanten over de hele wereld.

Bekijk de video

Ford kondigde ook plannen aan om 700 miljoen dollar te investeren in de uitbreiding van de fabriek in Flat Rock, Michigan, zodat in de fabriek technisch zeer geavanceerde autonome en elektrische auto’s kunnen worden geproduceerd, waaronder de Mustang en de Lincoln Continental. Dankzij de uitbreiding worden rechtstreeks 700 nieuwe banen gecreëerd.

De uitbreiding maakt deel uit van een investering van in totaal 4,5 miljard dollar tot 2020, zodat klanten kunnen profiteren van een lager brandstofverbruik, meer mogelijkheden en meer vermogen in het gehele wereldwijde assortiment auto’s van Ford.

De plannen maken deel uit van de uitbreiding van het bedrijf als autofabrikant én als mobiliteitsbedrijf, waarbij wordt gestreefd naar een toonaangevende positie op het gebied van elektrische en autonome auto’s en het ontwikkelen van nieuwe mobiliteitsoplossingen.

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: