Het moet even pijn gedaan hebben toen een testcoureur een Koenigsegg One van 2 miljoen euro in en over de vangrail zette op de Nurburgring.

Te hard gereden?
Tijdens een poging om het record op de Groen Hel te verbeteren ging er of iets mis met de auto of de coureur maakte een ernstige inschattingsfout, maar het resultaat was dat de hypercar met 1300 pk met hoge snelheid tegen en over de vangrail vloog. 

Hierbij raakte de wagen dusdanig beschadigd dat hij direct naar de schroothoop kan,althans zo lijken de beelden te suggereren.

Van de crash zelf zijn geen beelden,maar een spotter langs de baan maakte wel deze video vlak na het ongeluk:

Gelukkig is de coureur niet gewond geraakt, maar voor het Zweedse bedrijf moet het afschrijven van zo’n Koenigsegg One op de Nurnburgring een pijnlijke aangelegenheid zijn.

 

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met twee en vier wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo Mito en op een Ducati Multistrada.

Laat een reactie na: