Telkens als je denkt dat niets op het gebied van autotuning te gek is en dat er een einde aan de gekkigheid gekomen is, verschijnt er wel weer een of ander exotisch exemplaar uit een hoge hoed. Dit keer is het de Russische tuner TopCar die dat doet, en wel met de Porsche 911 Stinger GTR Carbon Edition.

TopCar Porsche 911 Stinger GTR Carbon Edition DrivingDutchmanTopCar heeft de 911 Stinger GTR body namelijk bijna volledig opgebouwd met koolstofvezel onderdelen. Er is bijna niets meer standaard aan de toch al niet heel ongewone 911 waardoor de auto nog specialer geworden is.

TopCar Porsche 911 Stinger GTR Carbon Edition DrivingDutchman90 procent koolstofvezel

Negentig procent van de exterieurdelen is nu van koolstofvezel waardoor de Duitse Porsche niet alleen veel lichter, maar ook veiliger is geworden. En de prijs van 15 duizend euro valt best mee op de nieuwprijs van de Stinger GTR. De body wordt met de carbon delen een stuk dikker dan standaard waardoor de 911 er nog agressiever uitziet.

TopCar Porsche 911 Stinger GTR Carbon Edition DrivingDutchmanAan de voorkant van de Carbon Edition monteerde TopCar onder andere een nieuwe motorkap, bumper en splitter. Verder zijn er compleet nieuwe side skirts en een prominent aanwezige achterspoiler gemonteerd.

TopCar Porsche 911 Stinger GTR Carbon Edition DrivingDutchmanDe TopCar Porsche 911 Stinger GTR Carbon Edition is gebaseerd op de 560 pk Porsche 911 Turbo S en kost 290 duizend euro.    

Bekijk meer foto’s van de Porsche 911 Stinger GTR Carbon Edition op onze Facebook pagina.

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: