Een tijdje geleden verzamelden we voor liefhebbers van motoren de beste caféracer films. Maar omdat het in ons leven niet alleen om motoren draait, hebben we nu ook de beste autofilms voor je op een rijtje gezet.

The Fast and the Furious (2001)
Op nummer 1 van de meeste hitlijsten staat The Fast and the Furious uit 2001. De film volgt undercover agent Brian O’Conner (Paul Walker) een roversbende onder leiding van Dominic Toretto (Vin Diesel) tegen moet houden. Vette acties, stoere mannen, mooie vrouwen en veel auto’s en vrachtwagens hebben de film een cultstatus opgeleverd.

Gone in 60 seconds (2000)
Gone in 60 Seconds dateert uit 200 en is een Amerikaanse actiefilm. Een gepensioneerde meester-autodief moet weer aan het werk en 50 auto’s in één nacht stelen om het leven van zijn broer te redden. Hoofdrolspelers zijn Nicolas Cage, Angelina Jolie, Giovanni Ribisi en Timothy Olyphant.

Smokey and the Bandit (1977)
Smokey and the Bandit is serie Amerikaanse komische films over vrachtwagenchauffeurs en vrachtwagens met onder andere Burt Reynolds, Sally Field, Jackie Gleason, Jerry Reed, Pat McCormick, Paul Williams en Mike Henry. Bandit en Cledus zijn twee vrachtwagenchauffeurs die accepteren om een weddenschap aan te gaan met Big en Little Enos, om een vrachtwagen vol met bier op te pikken uit Texas en terug te keren binnen een bepaalde tijd. De lading op halen is nog het simpele werk, maar dan pikt Bandit Carrie op, waardoor hij sheriff Buford T. Justice achter zich aan krijgt.

Bullitt (1968) 
Bullit is een Amerikaanse misdaad- annex politiefilm van Peter Yates en Philip D’Antoni. De hoofdrol in Bullitt wordt gespeeld door Steve McQueen. Ook Robert Duvall, Robert Vaughn, Jacqueline Bisset en Don Gordon spelen mee in de film. De film werd vooral bekend door de enorme auto-achtervolging, waarin McQueen zelf een 1968 Ford Mustang bestuurt en door de straten van San Francisco scheurt.

Mad Max (1979)
De normale samenleving is in verval geraakt, snelwegen zijn een nachtmerrieachtig decor geworden voor een dodelijk spel tussen een groep criminele motorrijders en een handjevol jonge politieagenten in opgevoerde achtervolgauto’s. Max is een jonge agent, verantwoordelijk voor de dood van één van de leiders van de motorrijders, genaamd ‘The Nightrider’. Zijn vriendin, Jessie, wil dat hij bij de politie-eenheid weggaat. Max gaat inderdaad bij de politie weg en wil alleen nog maar rust en gaat met Jessie en haar baby een lange vakantie houden. Totdat hij, zonder het te weten, met één van de bendeleden in aanraking komt en een nieuwe periode van waanzinnig geweld en wraak aanbreekt.

 

 

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

1 reactie

Laat een reactie na: