Dat een aantal van ons Infiniti-fan is, is geen geheim. We omarmen het luxemerk van Nissan vooral omdat je veel, heel veel value for money krijgt en omdat je in uniek gedesignde auto’s rijdt, ongeacht het model. En Infiniti wordt nu nog makkelijker bereikbaar met de Q30 in het C-segment.

Auto’s gaan steeds meer op elkaar lijken. Dat komt omdat het brandstofverbruik en emissie continue omlaag moet en omdat er maar één vorm de allerminste luchtweerstand kan hebben. We weten nog niet of de Infiniti Q30 de zuinigste en schoonste is, maar we zien wel dat ze hun unieke imago zoals bij de Q70 Hybrid en Q70 diesel hebben gehandhaafd.

Infiniti Q30 Driving-Dutchman 2Breekt alle designregels

Infiniti breekt naar eigen zeggen alle designregels. “De Q30 past in geen enkele categorie. Het is geen coupé, geen hatchback en geen crossover, maar een mix van deze drie carrosserievormen. Volgens Stefan Erkelens van Infiniti-importeur VKV Groep is de Q30 dit jaar al beschikbaar. “De productie en levering starten eind 2015. Omdat de Q30 in Engeland geproduceerd wordt is de levertijd kort. Na productie staat de auto twee weken later klaar om afleveringsklaar gemaakt te worden.”

Prijzen noemt Erkelens niet. “Ik heb wel een wens en die heb ik bij Infiniti kenbaar gemaakt. In Frankfurt hoop ik de prijzen voor Nederland bekend te kunnen maken.” De Infiniti Q30 debuteert precies twee jaar na de presentatie van de concept car in september op de Frankfurt Motor Show. Meer specificaties volgen als ze bekend zijn. 

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: