Alles wat waardevol is, heeft bescherming nodig. Havoline ProDS met Deposit Shield Technology van Texaco® voorkomt aanslag in de motor. Hierdoor behoudt de motor zijn prestaties.

De nieuwe Havoline ProDS motoroliën van Texaco® zijn speciaal ontwikkeld om de nieuwste generatie voertuigen te beschermen. Zowel de uitvoeringen met schone, brandstofbesparende motoren als de nieuwste hybrides. De olie biedt proactieve bescherming, perfecte prestaties en voldoet onder alle rijomstandigheden ruimschoots aan de industrienormen.

Al meer dan 100 jaar vertrouwen autobezitters op Havoline motorolie voor een optimale motorbescherming en de allerbeste prestaties. En niet alleen op de weg, ook op de veeleisende circuits van NASCAR®, de hightech Formule1® en Le Mans staat de olie zijn mannetje.

In de motor

Fabrikanten willen steeds meer met minder: meer prestaties, meer brandstofbesparing en meer verfijning. Maar met steeds kleinere motoren. De ontwikkelingen in de motorenontwikkeling volgen elkaar in rap tempo op. En de olietechnologie mag hierbij niet achterblijven.

Havoline motorolie is gebaseerd op de nieuwste ontwikkelingen, dankzij de geavanceerde olietechnologie van Chevron. Met een lange staat van dienst als marktleider heeft Chevron onder meer ISOCRACKING, het nieuwe hydrocracking, ontwikkeld. Deze breed gebruikte olieraffinagetechnologie verbetert de viscositeit en verwijdert verontreiniging, wat cruciaal is voor de betrouwbaarheid en efficiëntie van motoren op de lange termijn.

Inmiddels is aangetoond dat Havoline met Deposit Shield de cruciale motoronderdelen beschermt, de brandstofbesparing verbetert en bijdraagt aan de bescherming van het milieu.

Verbeterde efficiëntie

De focus op zuinigheid en lagere emissies heeft tot de ontwikkeling van kleinere motoren geleid. Doordat meer vermogen uit minder brandstof moet worden gehaald, wordt vaker gebruikgemaakt van turbocompressie en efficiëntere brandstof. 

havoline-prods-4l1ldeposit-shieldBelangrijk punt is dat in de kleinere motoren minder ruimte is voor olie. Dit betekent dat oliën nodig zijn die vanaf het moment dat de motor wordt gestart ultra-efficiënt zijn en ieder vitaal, bewegend onderdeel in mum van tijd smeren en beschermen. En dat allemaal met minder olie in de motor.

Deposit Shield Technology

De recente ontwikkelingen waren voor Texaco aanleiding om Deposit Shield samen te stellen. Deze technologie zorgt ervoor dat de olie zich aan de bewegende onderdelen van de motor hecht. De olie beschermt op deze manier de motor en voorkomt schadelijke vuilafzetting die de efficiëntie van de motor aantast.

Wetenschappelijke testen hebben aangetoond dat de geavanceerde samenstelling van Havoline motorolie met Deposit Shield zorgt voor een optimaal behoud van de viscositeit. Hierdoor worden motoren beschermd tegen slijtage en verbruiken ze minder brandstof.

Deposit Shield maakt een belangrijk verschil als het gaat om bescherming tegen motorslijtage. De beschermende olielaag is doorgaans niet meer dan twee micron dik, maar Deposit Shield helpt om de vitale motoronderdelen af te schermen tegen beschadigingen.

Een ander fenomeen dat de efficiëntie van de motor na verloop van tijd aantast, is interne corrosie door uitlaatgassen. Havoline met Deposit Shield helpt dit probleem te voorkomen.

Bovendien beschermen de nieuwste Havoline oliën de motor langer. Wanneer olie al geruime tijd in de motor aanwezig is, worden de lichtere moleculen door verdamping afgebroken. De substantie die achterblijft is dik en vuil en beschermt de motor niet meer optimaal. De motor slijt sneller, de prestaties nemen af en het brandstofverbruik neemt toe. Deposit Shield helpt dit voorkomen door behoud van viscositeit en bescherming. De motor behoudt zijn prestaties bij een lager brandstofverbruik en de olie hoeft minder snel te worden ververst.

Bescherming onder alle omstandigheden

Olie moet de bewegende onderdelen van een motor onder alle omstandigheden optimaal beschermen: tijdens het starten in de vrieskou, in de file en tijdens een snelle rit over een bergpas.

Hoewel het binnenoppervlak van de motor er met het blote oog glad uitziet, lijkt het onder een microscoop meer op een woest berglandschap. Wanneer deze ruwe metalen oppervlakken bij extreem hoge druk en temperaturen langs elkaar schuren, kunnen metalen deeltjes losraken en op hun weg door de motor voor nog meer slijtage zorgen. Havoline met Deposit Shield heeft ook met dit scenario rekening gehouden.

De actieve bestanddelen bevatten deeltjes die worden aangetrokken door de motoronderdelen en zo de microscopische oneffenheden en scheurtjes in het metalen oppervlak opvullen. Hierdoor ontstaat een glad, hernieuwbaar schild dat voor een soepele, efficiënte werking van de motor zorgt.

De voordelen zijn legio. Zo gaat Havoline met Deposit Shield frictie tussen zuiger en cilinder tegen, wat warmte beperkt en vuilafzetting door koolstof voorkomt. Hierdoor worden uitlaatgassen vastgehouden, de uitstoot beperkt en brandstofbesparing en motorprestaties verbeterd.

prods_icons-promo-image_flatHet nieuwe Havoline ProDS productassortiment bestaat uit:

Havoline ProDS V SAE 5W-30


Aanbevolen voor voertuigen van VW, BMW, Porsche, Mercedes-Benz en Chrysler.

De belangrijkste voordelen van dit product zijn:

 • Geavanceerde additieven die het uitlaatsysteem beschermen en de prestaties verbeteren
 • Houdt de uitstoot laag dankzij low SAPS-technologie (sulfaatas, fosfor en zwavel) die de katalysator en het roetfilter beschermt
 • Goede vloeibaarheid bij lage temperaturen, voor een snelle oliecirculatie bij koude start
 • Bescherming tegen vuilafzetting en sludge, voor een optimale brandstofbesparing
 • Geavanceerde synthetische formule met een lage vluchtigheid voor een lange levensduur

Havoline ProDS F SAE 5W-20

Aanbevolen voor voertuigen die de nieuwste Ford-specificaties vereisen voor direct ingespoten turbo Ecoboost-motoren, voor Jaguar Land Rover voertuigen die de ST-JLR 03.5004 specificatie vereisen en voor een aantal Japanse OEM’s die ILSAC GF-5 of ACEA A1/B1 olie vereisen.

Deze 5W-20 olie bevat geavanceerde reinigende additieven, weinig fosfor en heeft een goede vloeibaarheid bij lage temperaturen. Daarnaast heeft de olie de volgende eigenschappen:

 • Gaat wrijving in de motor tegen en verbetert de brandstofbesparing zonder negatieve gevolgen voor de betrouwbaarheid en de levensduur van de motor
 • Beperkt de onderhoudskosten dankzij langere verversingsintervallen en een langere levensduur van de motor en het emissiesysteem
 • Beschermt de driewegkatalysator in het emissiebeheersysteem en beperkt de emissies
 • Snelle oliecirculatie bij koude start, voor een betere bescherming van de motor
 • Gaat vuilvorming en slijtage tegen, voor een langere levensduur van de motor en behoud van brandstofbesparing

Havoline ProDS M SAE 5W-30

Aanbevolen voor voertuigen van Mercedes-Benz, BMW en GM, waaronder Opel en Vauxhall.

Havoline ProDS M SAE 5W-30 olie heeft een premium low-SAPS-samenstelling die helpt om de emissies te verlagen (vergeleken met een niet-low-SAPS-olie) en die ervoor zorgt dat de driewegkatalysator en het roetfilter langer meegaan.  De olie heeft bovendien de volgende eigenschappen:

 • Samengesteld voor een goede vloeibaarheid bij lage temperaturen, een snelle oliecirculatie en een betrouwbare bescherming bij koude start
 • Beperkt schadelijk vuil en vuilvorming, voor een langere levensduur van de motor
 • Beperkt de motorolievluchtigheid en het olieverbruik

Havoline ProDS P SAE 0W-30


Aanbevolen voor voertuigen van Peugeot en Citroen.

De 0W-30, de nieuwste premium synthetische motorolie in het ProDS-assortiment, kenmerkt zich door:

 • Geavanceerde low SAPS-samenstelling, voor een lagere uitstoot van benzine- en dieselmotoren (vergeleken met een niet-low-SAPS-olie)
 • Langere bescherming van uitlaatsystemen met driewegkatalysator en roetfilter, betere prestaties en een langere levensduur
 • Eersteklas bescherming van de motor en langere verversingsintervallen, voor lagere onderhouds- en servicekosten
 • Meer brandstofbesparing en betrouwbare vloeibaarheid bij lage temperaturen, voor een snelle oliecirculatie en bescherming bij koude start
 • High performance reinigingstechnologie beperkt vuilafzetting en sludge, voor een langere levensduur van de motor en behoud van brandstofzuinigheid

Dankzij de uitbreiding van de ProDS premium motorolielijn met Havoline Ultra, Havoline Energy en Havoline Extra is er nu een Havoline motorolie voor ieder model auto en voor ieder bouwjaar.

Winactie

Om de introductie van het ProDS assortiment binnen het Texaco Havoline-merk te vieren, organiseert Chevron een Europese actie waarbij deelnemers kans maken op 28 luxe weekendtrips naar Londen en op een Toyota Aygo X-play. Deze actie loopt tot 30 november 2016. Deelnemers hoeven alleen maar hun gegevens online in te vullen op www.texaco-competitions.com/prods om kans te maken op één van de prijzen. De prijs is inclusief reis en verblijf in een viersterren hotel in hartje Londen en avondentertainment.

prods_london-promo-image_flat_lr

 

Deel.

Over de schrijver

Driving-Dutchman

Cars, Bikes and Life. Auto-en motornieuws, gave reviews met (ont)spannende video’s en mooie foto’s van auto’s en motorfietsen. Driving-Dutchman is er voor mannen en vrouwen die van auto’s, motoren, lifestyle en techniek houden en hier graag meer over willen lezen.

Laat een reactie na: