Tijdens een feestje ter ere van het 70-jarig bestaan van Ferrari werd voor het eerst op Nederlandse bodem de LaFerrari Aperta getoond. Een primeur en wij waren daar natuurlijk bij. 

Feestje
Ferrari dealer Kroymans organiseerde een rally ter ere van het jubileum van het merk met het paard. Een uitstekend moment, vond Ferrari, om voor het eerst in Nederland de LaFerrari Aperta te tonen.

Deze waanzinnige hypercar, waar er maar 209 van gebouwd worden, kost zonder belastingen rond de twee miljoen euro. Al heb je dat geld, de auto is al lang en breed uitverkocht. Wel schijnt er al één tweedehands exemplaar te worden aangeboden over de grens, maar daar moet rond de zes miljoen voor betaald worden. Allemaal een beetje buiten ons budget, maar dat is het mooie van een Ferrari, die zijn al gaaf om alleen te zien.
Wat krijg je voor al dat geld?
Een state-of-the-art hypercar met een 6.262 cc V12 met 800 pk gekoppeld aan een 163 pk sterke elektromotor. Een combinatie die dankzij ervaringen met de dichte LaFerrari nu nog efficiënter werkt. Hiermee knal je in iets minder dan drie tellen naar de 100 km/u met een topsnelheid boven de 350 km/u, zonder dak.
Ferrari Rally
Naast de presentatie van de waanzinnige Aperta, kwamen bijna 85 moderne en klassieke Ferrari’s bij elkaar voor een 70 Year Anniversary Parade. Op de parkeerplaats van de prachtige buitenplaats Amerongen stelden zij hun bolides op, omringd door honderden tifosi.

Een bonte verzameling van 458’s, 430’s, California’s, 456’s, 360’s, noem ze maar op, vormde een prachtige optocht, met als hoogtepunten een dichte LaFerrari, een F40, een Daytona en een wonderschone Dino. En net als alle (vaak jonge) fans, waren ook wij gewapend met een camera. 

Het is altijd een feestje om zoveel Ferrari’s te zien en helemaal met een primeur zoals de LaFerrari Aperta. En nog mooier misschien, zijn de gezichten van de honderden jonge fans gewapend met camera’s en telefoons die verlangend ‘hun droomauto’ langs zien rijden. 

 

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met twee en vier wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo Mito en op een Ducati Multistrada.

Laat een reactie na: