Het Japanse Yamaha en het Italiaanse Abarth hebben de handen ineen geslagen om een hele gave nieuwe motor te bouwen: de XSR900 Abarth.
yamaha-en-abarth-creeren-nieuwe-xsr900-3

Een samenwerking uit de racerij

De twee bedrijven zijn aan elkaar gelinkt door hun samenwerking in de Moto GP, waar we al tijden de schorpioen van Abarth op de racemotor van onder andere legende Valentino Rossi zien. Al eerder zagen we een 500 Abarth in een Yamaha uitvoering, nu dus een Yamaha in Abarth uitvoering.

yamaha-en-abarth-creeren-nieuwe-xsr900-5

Een moderne caféracer

Als basis nam men de toch al niet slechte Yamaha XSR900, maar deze werd vervolgens aardig onder handen genomen. Een ander stuur, nieuw carbon stuurkuipje en een waanzinnig gaaf kontje transformeerden de motor behoorlijk. Tel daarbij ook nog een speciale Akrapovic sportuitlaat en een speciale kleur geïnspireerd op de Abarth auto’s en je hebt een aardig gave moderne caféracer te pakken.
yamaha-en-abarth-creeren-nieuwe-xsr900-4

Beperkte oplage

Helaas komt deze motor in een beperkte oplage van slechts 695 stuks, verwijzend naar het type nummer van de snelste Abarth auto’s. Hoeveel er naar ons land komen en wat ze zullen kosten, is nog niet bekend. Maar duidelijk mag zijn dat met de nieuwe Yamaha XSR900 Abarth de twee bedrijven een zeer gave motor gebouwd hebben. 
yamaha-en-abarth-creeren-nieuwe-xsr900-2

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met twee en vier wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo Mito en op een Ducati Multistrada.

Laat een reactie na: