Een tijdje geleden liet wij jullie de 5 lelijkste auto’s ooit zien en dat bracht een hoop teweeg. Enkele auto’s behoorden volgens jullie zeker niet in de lijst en vele andere auto’s hadden er wel in gemoeten. Omdat wij bij Driving-Dutchman graag naar onze lezers luisteren, hierbij een democratisch samengestelde lijst van de 5 lelijkste auto’s volgens onze lezers.

5. Nissan Cube
Inderdaad geen bijzonder mooie auto, maar volgens ons heeft hij toch wel wat. Maar de lezers hebben gesproken en de Cube hoort volgens jullie echt in het lijstje thuis met de lelijkste auto’s ooit. Vooral de vierkante vorm doet bij velen van jullie pijn aan de ogen. En eerlijkheid gebiedt te zeggen, het lijkt ook meer op een Playmobil wagen dan een echte auto. 
De 5 lelijkste auto's deel 2 1

4. Mercedes-Benz Vaneo
Deze was ons even ontschoten, maar inderdaad, de Mercedes Vaneo behoort zeker niet tot 1 van de mooiere auto’s op de wegen. Vooral ontworpen voor zoveel mogelijk ruimte, ziet de wagen er eigenlijk totaal niet uit met die rare hoge vorm. Gelukkig zie je er niet al te veel van rijden.
De 5 lelijkste auto's deel 2 2

3. Chrysler PT Cruiser
Een terechte nummer drie, de PT Cruiser, een wanhopige poging het gevoel van een hotrod te combineren met een family car. Wij zijn er nog niet helemaal uit welke nu lelijker is, de dichte of open variant. De cabrio heeft iets betere lijnen, maar daar ziet iedereen je zitten in een PT Cruiser, waarbij je je in de dichte versie nog enigszins kunt verschuilen.
De 5 lelijkste auto's deel 2 3

2. Toyota Yaris Verso
De wat hogere midsize MPV’s zijn niet geliefd bij jullie, maar we zijn het met jullie eens, de Yaris Verso is wel een hele lelijke auto, die waarschijnlijk zelden voor z’n looks gekocht is. Toch zie je er nog redelijk veel rondrijden, waarschijnlijk door mensen voor wie kwaliteit en ruimte de enige aankoopargumenten voor een auto zijn.
De 5 lelijkste auto's deel 2 4

1.  Ford Scorpio
Hoe hebben we deze kunnen missen? De Ford Scorpio, wat een lelijke auto! Zo’n wagen waar je je bij afvraagt ‘Wie heeft die ooit kunnen kopen?’. Het antwoord gaat je verbazen: de toenmalige koningin Beatrix. En omdat de Scorpio van zichzelf kennelijk nog niet lelijk genoeg was, maakte men de versie van Bea nog een paar stappen afzichtelijker. We kunnen er bijna niet naar kijken en daarom een terechte nummer 1. 
De 5 lelijkste auto's deel 2 5

Dit was em, de lijst met 5 lelijkste auto’s volgens onze lezers. Wagens die de lijst net niet haalden, waren de Toyota Prius, de Lancia Ypsilon en de Suzuki Wagon R Plus, allemaal ook geen schoonheden. Volg de discussie over welke lelijke auto’s nu nog steeds missen, op onze Facebook.

 

 

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met 2 en 4 wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo Mito en op een Ducati Multistrada.

1 reactie

 1. Sjeik El i-DTEC op

  Naast een boel lelijke auto’s zijn er meer waar je netvlies geen genoeg van kan krijgen.

  Mijn persoonlijke top 10 lelijkste auto’s is een beetje anders dan de 5 hier genoemd.

  Heel clichée matig ga ik beginnen met het gedrocht dat Fiat Multipla heet.
  Op nummer 2 zet ik heel terecht de Smart fortwo. Geen echte auto, maar een misser uit de Mercedes-Benz groep.
  De Ssang Young Rodius is lelijk, maar straald ook eigenzinnigheid uit zonder de embarmelijke Fiat kwaliteit te hebben.
  De Nissan Juke, vind ik puke.
  De Fiat Doblo, een afzichtelijk ding.
  De Nissan Micra, met de bejaarde achterkant.
  De Mitsubishi Colt CZ3.
  De Peugeot 206CC.
  De Renault Wind.
  De Hyundai Accent.
  De Dacia Sandero stepway.
  De KIA Opirus.
  De Suzuki Baleno.

Laat een reactie na: