Het heeft wel even geduurd, maar daar is ie dan: de Alfa Romeo Stelvio. En zoals we tegenwoordig gewend zijn van de Italianen beginnen ze meteen met het lekkerste: de Quadrifoglio.
de-alfa-romeo-stelvio-eindelijk-2

Snel !!

Deze Crossover, die de naam draagt van een van de meest iconische bergpassen van Europa, heeft hetzelfde gezicht als de onlangs geïntroduceerde Giulia en deelt ook veel van deze techniek. Het klavertje vier heeft in het vooronder ook hetzelfde motorblok, de 2.9-liter V6 met 510 pk.

de-alfa-romeo-stelvio-eindelijk-3

Hiermee sprint de Stelvio in dezelfde 3,9 seconden naar de 100 km/u, geholpen door een razendsnelle automatische achtversnellingsbak. De topsnelheid is wel iets lager met 284 km/u in plaats van 307 km/u, maar wie daar over zeurt, snapt deze auto echt niet.

Normale versies?

Uiteraard komen er ook ‘normale’ uitvoeringen, zoals een aangekondigde Veloce met 280 pk. In de toekomst zullen er naar alle waarschijnlijkheid ook minder potente benzine en diesels hun weg naar de Stelvio vinden.
de-alfa-romeo-stelvio-eindelijk-5

De eerste plek waar de Stelvio officieel te zien is, is op de LA Autoshow in Amerika, het continent waar Alfa Romeo met deze nieuwe wagen een stevige voet aan de grond hoopt te krijgen. Daarna zal de auto zijn weg naar Europa en ons land vinden.

Precies wanneer je de Alfa Romeo Stelvio in Nederland kan verwachten, is niet bekend, maar wij kunnen niet wachten totdat we oog-in-oog met deze nieuwe Italiaanse schone staan.

de-alfa-romeo-stelvio-eindelijk-6

 

.

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met twee en vier wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo Mito en op een Ducati Multistrada.

1 reactie

Laat een reactie na: