Speciale uitvoeringen van iconische auto’s zijn eigenlijk altijd wel gaaf. Wat te denken van deze kickass uitvoering van de Land Rover Defender SVX Concept?

Een speciale creatie

Deze SVX Concept is de creatie van Land Rover’s Special Vehicle Operations en heeft speciale features gemaakt voor het rijden door de sneeuw. Wat dacht je van banden die met bouten zijn vastgeschroefd op de velgen? Hierdoor kun je rijden met extreem lage bandenspanning wat de grip op sneeuw (en andere zachte oppervlakten) ten goede komt.

de-ultieme-land-rover-defender-svx-concept-1

Speciale verlichting, een speciale rolkooi, andere vering, een uniek interieur en zelfs een brandblusinstallatie voor als er iets fout mocht gaan. Al met al een zeer bijzondere uitvoering, waarvan er maar enkele door Land Rover gebouwd zijn. Hierdoor is de kans dat je er 1 tegenkomt, zeer klein. Gelukkig is er een autojournalist in Engeland, Harry Metcalfe van Evo Magazine, die een SVX in zijn bezit heeft.

En journalist als hij is, deelt hij graag deze gave wagen met ons in een uitgebreide video:

Het is mooi dat merken als Land Rover nog gave unieke uitvoeringen maakt zoals deze SVX Concept. Wij kunnen niet wachten op de volgende.

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met twee en vier wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo Mito en op een Ducati Multistrada.

Laat een reactie na: