Een van de meest tot de verbeelding sprekende motormerken, MV Agusta, lanceert volgend jaar een reeks nieuwe 1.000 cc modellen en een crossover. Hiermee begint de samenwerking met Mercedes-AMG die vorig jaar werd aangekondigd langzaam zichtbaar te worden.  

Volgens de Italiaanse website Motoblog.it bij monde van MV-baas John Castiglioni worden de motoren gebouwd op een volledig nieuw platform en krijgen ze compleet nieuwe frames en motoren. En als je naar de huidige normen in de markt kijkt kun je er vanuit gaan dat er een viercilinder MV Agusta met meer dan 200 pk op de tekentafel ligt.

MV Agusta Rivale Driving-Dutchman

MV Agusta Rivale

MV Agusta F4 en Brutale aan vervanging toe 

Concepten van de nieuwe modellen worden al tijdens de EICMA motorshow in Milaan dit najaar gepresenteerd en vervangen de huidige F4 en Brutale. Castiglioni liet ook doorschemeren dat het ‘mythische huis Schiranna’ in Varese nog een andere verrassing voor Milaan in petto heeft. De snelst groeiende motormarkten op dit moment zijn die van de sport-adventures en super gespierde tourers met superbike prestaties.

De MV Agusta Turismo Veloce 800 zou dus wel eens de basis kunnen gaan worden van een concurrent van onder andere de BMW S 1000 en Ducati Multistrada. Maar dan met een MV-logo. En dat staat wat mij betreft toch net weer ff iets stoerder dan het Ducati of BMW beeldmerkje.

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: