Als je een auto hebt, is er waarschijnlijk niets waar je meer hekel aan hebt dan ‘m voor onderhoud of reparatie naar de garage te brengen. Auto-onderhoud kost tijd en geld en daar zit je niet op te wachten. Echter moet een auto nu eenmaal onderhouden en gerepareerd worden om hoge kosten en ongelukken te voorkomen. Daarom krijg je van ons een paar tips om serieus geld te besparen op het onderhoud van je auto.

De gemiddelde kosten van autopech stegen in 2015 van 360 naar 367 euro omdat Nederlandse automobilisten uit kostenoogpunt bewust de voorgeschreven onderhoudsbeurten en reparatie-adviezen overslaan.

Denk na over welke auto je koopt

Je kunt al beginnen met geld besparen op het onderhoud van je auto op het moment dat je hem koopt. Dat kopen is eenvoudig, je gaat naar de garage, zoekt er één uit, betaalt ‘m of regelt een krediet bij de bank. Als je nog niet of voor weinig bij het BKR geregistreerd bent, krijg je die eenvoudig en je kunt rijden.

Bedenk vóór de aanschaf welke auto je koopt en of het onderhoud van deze auto in je budget past. Zoek uit wat een kleine en onderhoudsbeurt kost en bereken aan de hand van het aantal kilometers dat je rijdt hoe vaak de auto onderhoud nodig heeft. Leg vervolgens maandelijks geld voor een onderhoudsbeurt en een beetje extra voor een eventuele reparatie opzij.     

Zoek een goede garage en blijf daar

Als je al bij een garage komt waar jij vertrouwen in hebt en waar je je goed bij voelt, ga daar dan niet weg. Heb je nog niet zo’n autobedrijf, zoek er dan eentje die jij het gunt om geld te verdienen door jouw auto tip top in orde te houden.

Vraag aan vrienden, familie en bekenden waar zij hun auto naartoe brengen en maak voor jezelf een overweging naar welke garage jij je auto wil brengen. Je kunt ook reviews van andere automobilisten bekijken en jouw keuze daar op baseren.   

Stel onderhoud niet uit, spaar reparaties niet op

Stel auto-onderhoud en reparaties nooit uit. Eén slecht onderhouden of defect onderdeel kan de goede onderdelen van een auto beschadigen. Een onderdeel dat nu nog niet stuk is, maar ‘er wel aan zit te komen’, kun je beter direct laten vernieuwen.

Je wilt immers niet het risico lopen dat je op een vroege morgen niet naar je werk kunt. Of middenin een ijskoude nacht met je kinderen in de Maxi Cosi langs de kant van de weg met pech komen te staan. Luister goed naar het autobedrijf en negeer zijn advies bij voorkeur niet.    

Bouw een goede relatie op met jouw autobedrijf

Een goede relatie tussen de klant en het autobedrijf is voor beide partijen belangrijk. En die relatie bouw je alleen maar op door niet continue tussen verschillende bedrijven te switchen en te shoppen voor lagere prijzen. Kwaliteit mag geld kosten. 

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om geld te besparen op het onderhoud van je auto en op autorijden in het algemeen. Heb jij goeie tips om goedkoper auto te rijden en op auto-onderhoud te besparen? Vertel het ons in de reacties hieronder of via onze social media kanalen Facebook of Twitter.  

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: